dimarts, 2 d’octubre del 2007


Falta fruita, verdura i peix als menús escolars



Els experts en nutrició de l'Estat han detectat un excés de proteïnes i greix en molts menús escolars


Els menús que s'ofereixen a molts menjadors escolars de l'Estat són pobres en fruita, verdura, llegums i peix, segons van assegurar ahir membres de les societats espanyoles de pediatria i de dietètica, que van presentar el seu Llibre blanc de l'alimentació escolar. A partir de l'anàlisi dels menús de 33 escoles de l'Estat durant el curs 2005-06, els especialistes conclouen que els menús dels menjadors no estan ben estructurats.
"La mitjana d'ingestió de fruita és de 3,4 cops setmanals, la de verdura de dues vegades, les llegums es consumeixen 1,4 cops i el peix 1,3", va afirmar el president de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació, Jesús Román Martínez.
Mentre tots aquests consums es consideren insuficients, el de carn resulta massa elevat, segons els experts. L'anàlisi conclou que els menús estudiats tenen un excés de greix i proteïnes i una manca de carbohidrats. D'altra banda, l'estudi també va detectar que l'atenció que es dispensa als alumnes que necessiten dietes especials no és prou qualificada.