dissabte, 20 d’octubre del 2007


Maragall deixa el PSC


CARNET Revela que es dóna de baixa FUTUR Intensos rumors apunten que pot deixar la política PSOE Diu que Montilla apostava per Bono i ell per Zapatero



L'expresident de la Generalitat i del PSC Pasqual Maragall va revelar ahir, de forma confusa, que ja no milita al partit. No paga la quota de militant, però no va concretar si havia formalitzat la renúncia. Ni a l'agrupació de Sarrià, de la qual depenia com a afiliat, ni a la federació de Barcelona, així com tampoc a la seu nacional del PSC hi ha constància de la baixa. En tot cas, la formació la donarà per automàtica quan passi un any que no estigui al corrent de pagament.


L'excap del govern català, durant l'entrevista, va situar el seu futur polític al Partit Demòcrata, impulsant-ne la seva creació a Catalunya encara que ell no en sigui el líder. "Jo no sóc candidat de res, ajudaré a la seva existència", va apuntar avisant que compta amb molta gent per fer-ho, des d'alcaldes a empresaris, tot i que no va donar cap nom. Sí que va deixar entreveure, però, que el nou partit es pot constituir aviat. "No sé si seran a temps de presentar-se a les eleccions de març", va afegir.


Maragall va llançar un retret contra el líder del PSC, José Montilla, de qui va afirmar que va apostar amb Narcís Serra per José Bono com a candidat a secretari general del PSOE, i que van ser ell i l'exvicepresident Alfonso Guerra els que van "fer guanyador Zapatero".


Confiar en Zapatero, segons ell, va ser un "error" i el va qualificar com "un federalista castellanolleonès que va optar per la línia de Felipe". Aquesta línia avala que Espanya és "complicada" i que per resoldre-ho s'ha de pactar a Madrid amb els nacionalistes bascos i catalans "que són els que millor expressen les seves rareses [...] i que els socialistes callin".


De Guerra va destacar els seus "bons sentiments" per visitar sovint l'expresident Suárez, malalt d'Alzheimer. Maragall va anunciar que ara es dedicaria molt a aquesta malaltia en col·laboració amb l'Hospital de Sant Pau, que avui visitarà, i on preveu un contacte amb la premsa.


Així, la campanya de les eleccions generals del 2004 quan Montilla deia Si guanya Zapatero guanya Catalunya hauria d'haver dit Si guanya Bono ... I després el fa ministre ... Cap problema; una jaqueta més a l'armari. I en van ...