dimarts, 18 de setembre del 2007

recordeu que l'educació és un pilar fonamental

Educació encara no ha resolt el problema de la falta de mestres quinze dies després de l'inici de curs
La segona setmana de curs ha començat sense que s'hagin complert les promeses fetes. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va assegurar que els problemes de falta de mestres, bàsicament cobrir baixes per malaltia, estarien resolts. Doncs bé, segons denuncien els sindicats, no ha estat així. Els problemes es concentren, bàsicament, a les comarques de Barcelona.

A finals d'agost 34.000 docents estaven apuntats a les llistes per cobrir baixes durant el nou curs escolar, però aquesta elevadíssima xifra no ha evitat els problemes per tapar forats aquests primers dies, fonamentalment a Infantil i Primària. Fins al punt que alguns directors d'escola estan anant al Departament d'Educació a buscar ells mateixos els mestres. Els sindicats denuncien que aquest dimecres faltaran un centenar de mestres a les escoles, especialment a les comarques de Barcelona. I reclamen que sigui més fàcil per als aspirants canviar de borsa de treball, ja que n'hi ha diverses dividides per territoris.
La major part de les substitucions per cobrir són mitges jornades per causes com ara embarassos i, tot i que no dóna dades, el Departament d'Educació diu que en pocs dies tot quedarà resolt.