diumenge, 23 de setembre del 2007

amb les autoritats que corren per l'aeroport ...

Un home burla la seguretat de l´aeroport de Girona i vola a Blackpool amb una pistola

Un home de nacionalitat britànica va aconseguir burlar divendres els sistemes de seguretat de l´aeroport de Girona i va volar cap a la localitat anglesa de Blackpool amb una pistola amagada entre el seu equipatge de mà. La policia britànica va intervenir quan el vol va arribar al seu destí i l´home va ser detingut.
Segons informava ahir la BBC, l´home va sortir divendres a la tarda de l´aeroport gironí en el vol de la companyia Ryanair cap a la localitat de Blackpool, al nord-est d´Anglaterra. Aparentment, cap dels membres dels diferents cossos de seguretat que treballen a Vilobí va detectar la presència de l´arma.
Mentre l´home ja volava cap al seu destí, agents de la policia de Lancashire van saber, a través d´un avís anònim, que hi havia un passatger en el vol de Ryanair procedent de Girona que pretenia entrar a la Gran Bretanya amb una arma de foc en alguna de les seves maletes. Va ser així com es van preparar per actuar. Un cop l´avió ja havia aterrat, els policies van pujar a bord i van escorcollar tot l´equipatge fins que van trobar una pistola de fogueig amb una mica de munició. No els va costar gaire identificar el propietari de la bossa, que seguidament va ser detingut.
L´arrestat és un home de la localitat de Blackpool, de 39 anys, que va respondre totes les preguntes que li va fer la policia sobre l´arma i va quedar en llibertat a l´espera de futures investigacions que els agents vulguin realitzar. Podria haver de respondre davant la justícia per tinença d´una arma de foc i també podria haver violat les normes de seguretat aèria, segons que ha informat la policia de Lancashire que s´ha fet càrrec del cas. Un portaveu d´aquest cos ja ha descartat que hi hagi relació entre el detingut i qualsevol activitat terrorista.

Descarten que fes de correu
«En aquests moments nosaltres no estem tractant aquest fet com si fos una activitat terrorista i tampoc no creiem que l´home hagi tranportat l´arma en el seu equipatge per fer-la arribar a una altra persona», han assegurat des del cos policial, sense donar més detalls sobre l´operació i sobre la identitat de la persona que ha estat detinguda.
Segons la normativa, només es poden transportar armes a les bodegues dels avions i no es poden portar mai com a equipatge de mà.
Amb tot i amb això, sempre que algú vulgui viatjar amb una arma, ho ha de comunicar al Servei d´Intervenció d´Armes que verificarà tota la documentació i prendrà mesures per garantir la seguretat dels passatgers.

DIARI DE GIRONA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, no tiene nada que ver con esta noticia, solo quería saber el grupo que canta esta canción: Una tia calentona vaig trobar en mig del camí..."
Gracias!
Miriam

jesús ha dit...

Es diuen Tancat per defunció. Però fa anys que es van separar ... però la cançó és mítica !!