- La terminació: EL 5, EL MÉS PREMIAT. En els seus 194 anys d'història, la grossa de Nadal ha acabat 31 vegades en 5, cosa que converteix aquest número en el que té més presència entre els reintegraments. El 5 el segueixen el 4 i el 6, que han ocupat aquest lloc 26 vegades, mentre que l'1 només ha estat present en la terminació del primer premi en set edicions.
- Números bonics: DATES ASSENYALADES. L'actualitat informativa s'encarrega cada any que s'esgotin determinats dècims. L'any passat, en les administracions de loteria van arrasar els números corresponents a: el naixement de la infanta Elionor (31.105), la mort del Papa (el 02.405), el dia dels atemptats de Londres (el 07.705), el pas de l'huracà Katrina per Nova Orleans (el 31.805) o el dia en què Fernando Alonso es va proclamar campió del món de fórmula 1 (el 25.905).
- Efemèride amb sort: EL DIA DEL REPUBLICÀ. El 14.431, data de la proclamació de la Segona República, va portar l'any passat una fortuna a l'Ateneu Republicà d'Elx. El dècim va ser premiat amb un cinquè premi i va suposar l'alegria dels guanyadors, que juguen regularment a aquest número des del 1977. El ministre de Treball, Jesús Caldera, també va tenir sort, ja que va guanyar 5.000 euros amb un dècim que li havien regalat els membres de l'Ateneu.
- Doble guanyador: EL NÚMERO AMB MÉS SORT. Des del 1812, any en què va néixer la Loteria Nacional, només un número ha resultat el primer premi en dues ocasions: el 15.640. Va passar en els anys 1956 i 1978, en les dues ocasions els nens de Sant Ildefons van cantar el mateix número.
- Persistència en el número: 102 ANYS DE MALA SORT. Una fonda de Sant Guim de Freixenet (Segarra) juga a la loteria amb l'11.457 des del Nadal de 1903, però el número no ha rebut cap premi important des d'aleshores. Un grup de clients van decidir la combinació jugant a les cartes i, malgrat la mala sort, sempre s'esgota.
- L'horari: EL PREMI MÉS MATINER. El primer premi de Nadal més matiner de la història va ser el del 2004, segons veterans del sector. Va sortir a les 9.15 hores, als tres minuts d'iniciar-se el sorteig, amb la bola 39 del segon filferro de la primera taula. Aquesta grossa tan matinera va sembrar el desconcert entre els seguidors del sorteig.
- Emblemàtics i tendres: ELS NENS DE SANT ILDEFONS. Els nens del col.legi de Sant Ildefonso fa més de 190 anys que canten els premis de la loteria de Nadal. La participació en el sorteig és voluntària i els alumnes poden apuntar-s'hi fins que els arriba el canvi de veu. Fins al 1984, només els nens participaven en el sorteig de la loteria, però a partir d'aquella data també s'hi van incorporar les alumnes de la institució.
- De les pessetes a l'euro: UNA ALTRA CANTARELLA. El sorteig de Nadal es va cantar per primera vegada en euros el 2002, i va durar nou minuts menys que en altres edicions, al ser més curta la cançó del premi. Els nens trigaven més a anomenar les 150.000 pessetes que els actuals 1.000 euros.
... fa més la constància d'una gota que la força d'una onada ... ... el pessimista es queixa del vent, l'optimista espera que canvïi i el realista ajusta les veles ... ... tinc quatre lectors als qui cada dia els dóno les gràcies perquè llegeixen bé allò que jo escric malament ... ... no apostis mai pel cinc perquè cada dos per tres surt sis ...
dimarts, 12 de desembre del 2006
MITES I LLEGENDES DE LA LOTERIA DE NADAL
La loteria de Nadal ha deixat milers d'anècdotes al llarg de la història. Hi ha persones que aposten per un determinat número per la màgia que desprèn, altres recorren a dades estadístiques per decidir-se per un dècim o un altre. No obstant, les probabilitats de qualsevol número de ser premiat són idèntiques, ja que en aquest sorteig, cada número està en una bola i totes donen voltes dins el bombo. Aquestes són algunes de les anècdotes i llegendes del sorteig.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada