divendres, 15 de desembre del 2006


Bassas, Coral i Maragall
Passa-ho!
Iu Forn


Dimecres. 8 del matí. Catalunya Ràdio. Antoni Bassas dedica l'editorial del seu programa al decret d'ensenyaments mínims. Ja sap: Madrit diu que hem de fer una hora més d'ensenyament de (o en) castellà. L'Antoni explica la seva versió de la notícia, que per a això és un programa d'autor. Minuts després donarà la notícia. Aquesta és la famosa diferència entre informació i opinió.
Dimecres. 9 del matí. Antoni Bassas diu que el conseller d'Ensenyament, Ernest Maragall, vol rectificar l'editorial de les vuit. Quan entra per telèfon, Maragall diu que les coses no són com s'han explicat a les vuit. L'Antoni li diu que ens il·lumini i el conseller diu que no té temps. Adéu, bon dia. Adéu i fins a una altra.
Dimecres. 14.49. Telenotícies de TV3. Xavier Coral diu: "A Catalunya la discussió política gira al voltant de la llengua. Concretament del decret d'ensenyaments mínims del govern central, que implica augmentar les assignatures que es fan en castellà". I dona pas a un vídeo sobre el tema.
Dimecres. 15.31. Xavier Coral, instants abans d'acabar l'informatiu, diu: "Abans de resumir el més destacat d'aquest dimecres els volem aclarir que el decret d'ensenyaments mínims no implica encara augmentar les assignatures que es fan en castellà. De moment és una possibilitat que no està decidida".
Possibilitat A: Algú va trucar a la ràdio i a la televisió públiques catalanes per rectificar una notícia que no li va agradar.
Possibilitat B: Hi ha qui pensa que les notícies són a la carta i que els editorials dels programes també ho són.
Possibilitat C: Quan dues redaccions entenen una notícia de la mateixa manera, potser el problema és que algun dels protagonistes de la notícia no sap explicar-se.
Possibilitat D: Efectivament, els periodistes som idiotes i no entenem les coses. Sort n'hi ha que sempre hi ha algú disposat a explicar-nos-les, oi?