dissabte, 22 d’abril del 2006

Seguretat ciutadana?

Menys del 4% de les alarmes que es disparen a BCN són justificades

Els Mossos inverteixen un mínim de 20 minuts a inspeccionar la veracitat de cada advertència
Interior estudia sancionar les empreses amb dispositius que fallen de forma recurrent

MAYKA NAVARRO
BARCELONA

Amb prou feines tres de les més de 80 alarmes que cada dia es disparen a Barcelona i mobilitzen una patrulla dels Mossos d'Esquadra són justificades. En la resta dels casos es tracta de falsos avisos en què els agents inverteixen prop de 20 minuts a certificar que es tracta d'un error o d'una negligència.
Al llarg del primer trimestre d'aquest any, els Mossos van assistir 7.179 serveis d'alarma a Barcelona. Només en 234 ocasions --un 3,75%-- les alarmes van ser reals.
"Inspeccionar alarmes s'ha convertit en el servei més realitzat pels Mossos a Barcelona", explica un portaveu de la policia autonòmica, que ressalta la gran quantitat d'hores que diàriament inverteixen els agents a fer aquestes comprovacions. "S'hi ha de buscar una solució perquè aquest gran volum de falses alarmes s'està convertint en un problema que repercuteix negativament en la resta dels serveis policials", afegeix l'agent.

EL PERIODICO


Doncs així, si algú té previst fer alguna malifeta de les grosses, només cal que abans faci sonar quatre o cinc alarmes ja que a cada avís hi anirà un cotxe patrulla. I les probabilitats d'èxit seran majors.
Doncs si això és seguretat anem bé, cirerer.