dilluns, 17 d’abril del 2006

Ruta pel Collsacabra

Ahir, dijous sant, vam complir la penitència i vam estar tot el dia voltant pel Collsacabra. Començàvem a tres quarts i cinc de vuit des de Sant Martí Sacalm (al peu del Santuari del Far) i vam anar tota l'estona per sota la cinglera. Dues hores després arribàvem al peu del Salt de Sallent, i després de menys de mitja hora havíem pujat el grau i ja érem al mirador del salt. A les onze esmorzàvem i després cap a Rupit. Fer salts pel famós pont penjant (en principi no hi són permesos, però també posa que el màxim número de persones són 10, i allà hi havia mig poble donant bots ...). En tornar, en comptes de tornar a passar per sota la cinglera hi vam passar ben bé pel damunt. Finalment, vam descobrir un altre grau que ens va permetre arribar a Sant Martí Sacalm.
Al final, 8 hores de marxa efectiva, amb un sol de justícia. Per tant, la primera cremada de l'any ja ha arribat. I no en serà la última.


El recorregut. Primer per sota la cinglera fins al Salt de Sallent. Després cap a Rupit i en tornar per dalt la cinglera fins trobar un grau i baixar fins a Sant Martí un altre cop.

El Santuari del Far

L'Agullola

El Salt de Sallent



Rupit

El pont penjant de Rupit