dimarts, 16 de desembre del 2008

Passa-ho!

SI PUIGCERCÓS TRENCA EL TRIPARTIT?

Iu Forn

Joan Puigcercós té tres grans problemes. 1. Les enquestes pronostiquen una patacada que deixaria el seu partit com a Messi li van deixar dissabte els turmells. 2. Carod Rovira. Puigcercós no vol veure'l ni en pintura però no pot fulminar-lo perquè potser l'acaba necessitant. 3. A pesar del passeig congressual, existeix un sector crític ara hibernat a l'espera de la resolució del finançament i de l'Estatut per començar a llançar-li sabates, però amb les bases a dins. Si això fos una partida de billar, resultaria que amb una sola jugada Puigcercós pot resoldre el seu futur i el d'Esquerra, com a mínim, fins a vuit anys vista. Tac, tac i tac. Problema: la jugada consisteix a trencar el tripartit que ell va crear amb les seves pròpies manetes. Si trenca, els tres problemes citats anteriorment se li resolen a l'instant i de forma encadenada. Com?

1. Trencar el tripartit li permetria a Puigcercós recuperar el discurs que volen escoltar els votants desencantats amb Esquerra i que ara són a l'abstenció. 2. Si Puigcercós agafa la bandera i comença a córrer, Carod es queda sense cap sortida possible, i passa a ser totalment innecessari. 3. Els crítics es queden sense Carreterina Complex, la seva poció màgica.

I ara vostè em dirà: "Sí, home... Regalarà la cadira del govern així com així?". És que ningú diu que la jugada porti Esquerra a l'oposició. Les enquestes deixen CiU a tocar que el tripartit no sumi. Per tant, si Esquerra trenca podria mantenir, o estar molt a prop de mantenir, els actuals resultats, ergo... Què semblaria un pacte CiU-Esquerra amb la proa argumental contra el govern PSOE (o PP si acaba tornant) i contra un PSC que "ha permès la situació en què estem?". Sense oblidar que hi pot haver oportunitat d'una segona carambola amb ajuntaments com Barcelona, Tarragona o Girona i les seves corresponents diputacions. Mmmm, una partida massa temptadora per a en Puigcercós, no creu?

AVUI