dimarts, 25 de novembre del 2008

Michelin

l'apunt CARLES RIBERA

Hauria d'estar prohibit concedir estrelles Michelin als restaurants que admeten clients com jo: sóc incapaç de valorar-ne prou l'art per pair la relació qualitat-preu de l'experiència. Ep, que en les comptades ocasions que he menjat a casa d'algun dels gironins que en lluen una o dues (a can tres estrelles no he tingut mai el gust, ni el tindré si no m'hi conviden) n'he sortit extremadament satisfet. Aquesta falta de sensibilitat gastronòmica, malgrat tot, no m'impedeix reconèixer que les distincions michelinianes premien excel·lents professionals. Ara caldria que les estrelles també servissin com a model i al·licient per irradiar la seva lluentor a tota la restauració gironina, fins al punt que la més modesta botifarra amb seques de menú de sis euros acredités la dignitat no pas d'un aspirant a cuiner de prestigi sinó simplement a cuiner. Que una cosa és no ser un bon gurmet i l'altra haver-se d'empassar certes gasòfies com si fos menjar.

EL PUNT