dimarts, 25 de novembre del 2008


Alerta: extrema dreta

Salvador Cot / Director d'edicions /

Ser lector de l'AVUI comporta alguns luxes. Com, per exemple, estar al cas del fet que Plataforma per Catalunya (PxC) ha decidit presentar-se a les pròximes eleccions catalanes amb la intenció d'entrar al Parlament. Una notícia important que -per pur paternalisme davant els lectors- ha estat ocultada per la resta de diaris catalans.

Informar no és fer propaganda. I PxC té una notable implantació municipal, el suport de l'extrema dreta europea i un context social i polític favorable per a les tesis xenòfobes. Anglada i els seus s'aprofiten, justament, del fet que ells són capaços de repetir en públic alguns arguments que circulen amb molta força pels barris.

Cal que tots plegats ens prenguem seriosament aquest nou fenomen polític. L'extrema dreta, un cop entra en un ajuntament o en un Parlament, ja no en surt mai més. Enverina les societats i contamina la resta dels partits de la seva demagògia. I en el cas català, encara és pitjor. Necessitem incorporar la nova immigració (i part de la vella) al projecte de país. No podem excloure.

AVUI