divendres, 20 de febrer del 2009

Passa-ho!

¿PODRIA SORTIR ALGÚ A DIR ALGUNA COSA?

Iu Forn

En un moment en què ja comencem a assumir que el pitjor de la crisi ni ha començat. En un moment en què tenim clar que als sistemes de pensions i de Seguretat Social actuals els queden quatre dies. En un moment en què qui omple els menjadors socials comença a ser classe mitjana. En un moment en què corre la brama que estem abocats a un corralito i més d'un (i d'una) ja està buidant el seu compte, cosa que accelerarà la catàstrofe (potser millor, les agonies són molt doloroses). En un moment en què en alguns barris augmenten els robatoris i la reacció de la gent és dir: "Pobrets, potser ho necessiten. Amb tanta crisi...". En un moment en què Alemanya obre la porta a nacionalitzar els seus bancs en fallida. Quan als Estats Units posen en marxa plans de rescat de 9 milions de famílies que no poden pagar les hipoteques. Quan la sensació general és que falten cinc minuts perquè tot plegat foti un pet com un aglà..., què els ocupa a les dues eternes Espanyes?

El gran tema dels uns és proclamar que a Paco Camps van subornar-lo amb 5 milions de pessetes en americanes i el gran tema dels altres és proclamar que el ministre Bermejo va anar a caçar sense llicència. Ui sí, apassionant. Hi ha tant de nivell que ja estem a punt de superar el del pentinat de Pitingo. I esperi, que encara podem anar més avall (en els temes, el pentinat de Pitingo se solucionarà detenint el seu perruquer).

I ara vostè em dirà: i aquí què? Què passa que no critica els d'aquí i no en diu res, d'ells? Ja m'agradaria, ja. Però per fer-ho primer hauria de saber què passa aquí. Vostè ho sap? ¿Algú sap què passa en aquesta silenciosa UTE (Josep Maria Torrent dixit) anomenada tripartit? I vostè sap què fa l'oposició? Ei, que segur que tots plegats s'estan desvivint per nosaltres, però algú podria sortir a explicar alguna cosa? Per exemple, una cosa tan simple com què pensen fer, si és que pensen o saben fer alguna cosa?

AVUI