dimarts, 17 de febrer del 2009


Dimiteix Walter Veltroni per la desfeta a Sardenya


El polític italià Walter Veltroni, líder del Partit Demòcrata (PD), ha dimitit aquest dimarts com a secretari general de la formació arran de la desfeta produïda en les eleccions de Sardenya. Veltroni ha ratificat la seva dimissió malgrat el seu partit li ha atorgat la seva confiança.

El portaveu del partit, Andrea Orlando, ha anunciat que aquest dimecres Veltroni explicarà "els motius" que l'han portat a presentar la dimissió com a secretari general del PD.

El partit del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, Poble de la Llibertat (PDL), va vèncer en les eleccions de Sardenya del passat diumenge amb un ampli marge sobre el candidat del PD, Renato Soru, una derrota electoral que ha desencadenat el daltabaix definitiu del líder opositor.

Sota el lideratge de Veltroni el PD també va perdre les eleccions legislatives italianes celebrades l'abril de l'any passat i guanyades també pel PDL de Berlusconi.

Veltroni va ser escollit secretari general del PD amb un suport del 75,63% en unes eleccions primàries celebrades l'octubre del 2007 després d'haver estat fins aquell moment alcalde de Roma.

AVUI

Llavors la gent es pregunta com és que a Itàlia guanya en Berlusconi. Qui hi ha a l'esquerra? O infinitats de partits o quan es forma una gran aliança d'esquerres, el seu líder abandona.