dimecres, 18 de febrer del 2009

Passa-ho!

CONTINUEN LLENÇANT L'AIGUA

Iu Forn

Se'n recorda, de tot allò de la sequera, oi? Si no hagués estat per l'estreta relació entre el conseller Baltasar i la Moreneta, ara mateix estaríem dutxant-nos amb clares d'ou. I se'n recorda també de la canonada que anava de Cardedeu a BCN i per la qual cada dia es perdien un milió i mig de litres d'aigua? Oi que sí? Efectivament, mig Catalunya esbaldint els plats amb l'aigüeta aquella que flota per sobre dels iogurts i resulta que per culpa d'una canonada més foradada que la butxaca dels clients de Bernard L. Madoff anualment es malbaraten uns 547 milions de litres d'aigua. I durant quants anys ha passat això? No se sap, però la conducció té 40 anys i sembla ser que vessa des del primer dia. (Per cert, diu que la nova canonada podria estar acabada, per fi, aquest estiu).

Total, que l'Associació de Veïns de Canyet (barri badaloní on la fuita havia creat una riera) van acabar presentant una demanda contra l'Agència Catalana de l'Aigua per un suposat "delicte contra els recursos naturals i el medi ambient". Ara hem sabut la resposta de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: no queda determinat "el caràcter delictiu dels fets". En què es basa? En un informe dels Mossos segons el qual l'empresa gestora Aigües del Ter - Llobregat ha fet les tasques de reparació de la canonada "de manera diligent i sovint poc fructíferes". O sigui que, per entendre'ns: quan allò del decret de sequera, a nosaltres podien multar-nos amb 200 euros per regar les plantes i als responsables de la pèrdua de 547 milions de litres/any, tan diligents com poc fructífers, els hem acabat muntant un pis a Pedralbes.

Ai las, és llàstima que se m'acabi l'espai perquè ara aprofitaria l'emprenyament causat per la notícia per emprar uns adjectius molt insultants. Però sap què? Millor que no m'hi càpiguen, no fos cas que la Fiscalia a mi sí que me'ls considerés "de caràcter delictiu".

AVUI