dijous, 19 de febrer del 2009

carnassa ... però no vegis l'audiència televisiva que dóna ...

Passa-ho!

SUCANT PA EN UN CADÀVER NO TROBAT

Iu Forn

Els forners no donen l'abast coent pa perquè les televisions el suquin en el cas de la Marta, la noia presumptament assassinada pel seu exnòvio a Sevilla. La nena va desaparèixer fa un parell de setmanes i els pares, amb tota la bona fe del món i xocats pels fets, van anar a buscar els mitjans perquè es fessin ressò del cas i d'aquesta manera -creien ells- agilitzar la recerca. I la resposta dels mitjans ha estat com en el cas Alcàsser, com en el cas Madeleine, com en el cas Mariluz. Aquí res és gratis. Vostè, pare desesperat, ens truca, oi? Doncs vostè, pare desesperat, serà espremut fins a l'última gota que ens doni l'audiència. Sí, l'audiència. Perquè la pornografia informativa no existiria si nosaltres no ens la miréssim.

I quines arcades veure els informatius ensenyant fotos personals que la menor havia penjat a internet. Qui els ha donat permís? Sí, ja sé que tot el que hi ha a la xarxa és públic, però és una menor assassinada. I l'ètica? I informativament, què aporten? Ei, parlo de les fotos on surt abraçada al seu presumpte assassí, no de les que va donar la família a l'inici de la recerca. I quina remoguda estomacal veure com Tele-5 repeteix una vegada i una altra les imatges de la turba instal·lada a les portes del jutjat cridant fora de si "assassí, assassí" al presumpte culpable. I com remou encara més que TVE, la cadena pública espanyola, comenci el seu informatiu estrella oferint aquests crits. Què volen, provocar un linxament? I que vomitiu veure com es munten programes que haurien de ser prohibits per un jutge, com es vulnera repetidament la llei traient imatges de menors sense tapar-los la cara o com se'ls utilitza en nom de la informació.

Sí, l'excusa ja me la sé: és que el tema és notícia i el públic ho demana. Molt bé, ¿però pensarien igual si la morta fos la seva filla? ¿O els agradaria que una filla seva de qui encara es busca el cadàver fos la protagonista del xou?

AVUI