dijous, 5 de febrer del 2009

Ens entenen més a Europa que a Espanya. Siguem mediterranis i no mesetaris!

La CE defensa les classes d'Erasmus en català i nega haver rebut cap queixa pel nivell de castellà dels estudiants catalans


La Comissió Europea (CE) defensa que les universitats catalanes imparteixin les classes als estudiants estrangers d'Erasmus en català. El comissari d'Educació, Formació, Cultura i Joventut, Ján Figel, ha reclamat a l'Estat espanyol que "preservi i promogui el multilingüisme" en comptes d'estar "a la defensiva".

"L'Erasmus permet l'ús de qualsevol llengua que s'utilitzi normalment per ensenyar en una universitat, no preferim un idioma a cap d'altre", ha advertit Figel, en declaracions a l'ACN. Figel' nega haver rebut cap queixa que els estudiants catalans no tinguin un bon nivell de castellà quan finalitzen l'ensenyament obligatori.

"La resposta no és el monolingüisme, sinó el multilingüisme" i el "model" d'ensenyament "ha d'encoratjar a parlar almenys la llengua materna més dues", argumenta el comissari eslovac. Figel assegura que en els quatre anys que fa que és responsable d'Educació de la CE ningú no se li ha queixat que els estudiants catalans tinguin un nivell de llengua castellana inferior als alumnes de la resta de l'estat. "Només m'ha arribat un comentari d'un eurodiputat espanyol", explica Figel, partidari de protegir l'ús de "les llengües no estatals, cooficials, regionals o minoritàries".

AVUI