divendres, 17 de novembre del 2006

NOTA DE PREMSA AMB PREC D’ÀMPLIA DIFUSIÓ



Ateneu d’Acció Cultural
NOTA DE PREMSA AMB PREC D’ÀMPLIA DIFUSIÓ
Girona, 16 de novembre de 2006
En motiu de la celebració a Girona de la cimera hispano-francesa, aquest dijous 16 de novembre, la junta directiva de l’ADAC va decidir penjar una pancarta alusiva al tema en el balcó de la seva seu a la Plaça de l’Oli.
Dimecres al vespre es va col.locar i a primera hora del matí de dijous, davant de la indignació d’algun vianant, un treballador municipal, com molt bé recullen unes imatges difoses a http://www.vilaweb.cat/, va procedir a retirar-la.
Davant aquest flagrant atemptat a la llibertat d’expressió, l’ADAC vol fer les següents consideracions :
No creiem que sigui cap directriu dels serveis espanyols o francesos ; més aviat pensem que l’ordre ha vingut de les altes instancies de l’Ajuntament, potser per un excés de zel o de voler amagar la realitat del país.
Tenint en compte que altres pancartes amb eslògans similars no han estat retirades (ni tan sols una de penjada al mateix edifici on viu l’alcaldessa), hem de pensar que no es tracta tant d’un afer polític sino més aviat d’un tema personal.
Sobta la rapidesa amb què l’Ajuntament obra en alguns casos (pancarta) i, en canvi, la laxitud amb què actua en altres (el català a les fires ... ).
Esperem que des de dins el consistori algú ens digui en nom de qui i per quin motiu ens han robat una pancarta que, en un to respectuós, només expressava una idea molt estesa en el nostre país: “Ni Espanya ni França, Països Catalans – Freedom for Catalonia”.
En conclusió, des de l’ADAC lamentem aquests fets, dignes d’altres temps, i ens reservem el dret d’exercir les accions que legalment siguin pertinents.
Foto de http://jesusmarti.blogspot.com/