dijous, 23 de novembre del 2006

Carta oberta a l'alcaldessa de Girona


Benvolguda senyora,

Com segurament sabreu, dimecres passat dia 15 de novembre, amb motiu de la celebració a Girona de la cimera hispanofrancesa, a l'ADAC vam decidir exercir la nostra llibertat d'expressió tot penjant una pancarta a la nostra balconada de la plaça de l'Oli. Com molt bé recullen unes imatges àmpliament difoses a internet (http://jesusmarti.blogspot.com) a través de Vilaweb, a primeríssima hora del matí del dijous 16 de novembre, un treballador de la brigada municipal va procedir a enretirar-la.

Atès que, transcorreguda una setmana, cap regidor de l'Ajuntament ha gosat dir públicament que va donar l'ordre, entenem que només vós podeu fer-vos responsable d'aquest fet lamentable. Des de l'ADAC pensem que, probablement, la denúncia pública que la nostra entitat ha fet reiteradament sobre l'incompliment continuat de la llei de política lingüística a les Fires de Girona per part de la corporació que vós presidiu, us pot haver provocat una rebequeria que finalment ha desembocat en el furt de la pancarta.

Senyora alcaldessa, malgrat que sabem que tenim el dret a recórrer a la justícia per tal de denunciar tant el furt de la pancarta com el flagrant atemptat a la llibertat d'expressió que, a més, suposa haver fet retrocedir la nostra ciutat trenta anys enrere, l'ADAC no l'exercirà, per tal de posar punt final a aquests llastimós incident.

Rebeu una cordial salutació.

EL PUNT