dimarts, 28 de novembre del 2006

Contravídeo, el regal d'aquestes festes

El negoci del contravídeo

Passa-ho!
Iu Forn

Què, ja té el seu contravídeo? No? Doncs, perdoni'm que l'hi digui, però vostè no és ningú... políticament parlant, és clar. La moda que fa furor aquesta tardor entre els partits és elaborar vídeos en els quals, per aconseguir suport, es dediquen a dir penjaments dels altres. Però si vostè encara no té el seu contravídeo, no cal que es preocupi. Aquí té uns quants consells perquè ho resolgui immediatament.

Pas 1: busqui's algun enemic. La tendència és que aquest algú sigui un o bé tres. Va ser un en el vídeo del PP contra el PSOE i ara en el del PSOE contra el PP per la negociació amb ETA. I van ser tres en el vídeo de CiU contra el tripartit. Conclusió: en el món del contravídeo, la parella no funciona.

Pas 2: carregui contra aquest algú (o alguns) a sac. Si no té prou material, faci com el PP. I què va fer el PP? Doncs al vídeo per denunciar la inseguretat ciutadana que diu que patim per culpa d'en ZP va incloure-hi imatges d'incidents produïts mentre manaven ells i va afegir-hi enfrontaments entre bandes de narcos a Colòmbia.

Pas 3: procuri que se sàpiga de l'existència d'aquest vídeo uns quants dies abans de la seva aparició. Crearà expectació.

Pas 4: el dia de l'estrena, poc abans de començar a distribuir-lo, faci arribar als mitjans de comunicació un breu resum que no superi els 40 segons. D'aquesta manera els informatius trauran els fragments que vostè hagi decidit que surtin. Pensi que si l'envia sencer, potser li trien moments que no provoquen l'efecte desitjat.

Pas 5: la resta del vídeo pot menjar-se'l amb patates. Aquí el que importa és crear una notícia i que se'n parli als diaris i a les tertúlies. Els 15, 30 o 60 minuts restants de material només són l'excusa per provocar l'impacte.

Encarregui avui mateix el seu contravídeo i ajudi a desenvolupar una indústria amb molt de futur i que pot crear molts llocs de treball.

Contravídeo, el regal d'aquestes festes.