dijous, 19 de maig del 2005

De puig en puig pel coll de finestrelles ...

Com que he aconseguit per internet algunes fotos de qualitat (perquè de xorres n'hi ha força), durant uns quants posts us les aniré ensenyant. Una de les coses que em fa més ràbia és tenir fotos convencionals de cims del Pirineu però que no puc passar-les en digital. Per tant, ho hauré de fer d'aquesta manera.

El primer cim és l'Aneto, punt màxim del Pirineu amb 3.404 metres. El vam fer l'estiu del 2000 en el segon intent. El primer dia vam començar a caminar a dos quarts de sis del matí del refugi de la Renclusa amb boira i mig plovent. A mesura que anàvem pujant, la temperatura baixava i en comptes de ploure ja mig nevava. Vam decidir desistir i intentar-ho dos dies després.

Dos dies després vam fer cim. Refugi de la Renclusa - coll del portilló inferior - portilló superior - coll de l'infern - coll de Corones - Punta Oliveres - pas de Mahoma - Aneto.



Foto del cim de l'Aneto feta probablement des de la glacera, tot just passat el portilló superior

El massís de la Maladeta


La glacera de l'Aneto. A mà dreta, fora de la foto, hi ha el pic de Corones. Entre el pic de Corones i l'Aneto, la collada de Corones. La punta que es veu al fons és la punta Oliveres. L'Aneto està darrera.


El pas de Mahoma. En aquesta foto no es veu bé el pas. Tot i que hi ha molta mitologia envers aquest pas, tampoc és que sigui de gran dificultat. Un cop hi ets t'adones que has passat per llocs molt més difícils i perillosos que aquest, però és l'Aneto.


El pas de Mahoma des de la Punta Oliveras