dissabte, 19 de setembre del 2009

a veure si és veritat i més empreses ho fan

Obre als Estats Units una fàbrica capaç de convertir el plàstic en petroli

De petroli a plàstic i de plàstic de nou a petroli. Aquest segon pas és el que proposa Envion, una empresa dels Estats Units que ha obert una fàbrica capaç de transformar el plàstic en petroli. La idea no és nova, però per primer cop sembla que és factible fer-ho a un preu raonable i amb un cost energètic assumible. D'aquestes plantes transformadores n'hi ha diverses arreu del món, però no acaben de funcionar, perquè el procés és massa car i consumeix massa energia. Envio promet que la seva sí que serà útil i rendible. Tant que ja es plantegen convertir cada any 6.000 tones de plàstic en un milió de barrils d'un líquid semblant al petroli.

La companyia Envion assegura que la seva planta és capaç de convertir qualsevol tipus de plàstic en petroli sintètic d'alta qualitat. Tot plegat, per menys de 10 dòlars el barril. En tones, 17 dòlars, molt menys del que costa en altres fàbriques del món i fins i tot per sota dels mínims 70 dòlars que costa gestionar les deixalles en un abocador.

L'empresa calcula que els Estats Units produeixen 50 milions de tones de deixalles de plàstic a l'any. La seva planta seria capaç de convertir fins a 10.000 d'aquestes tones i transformar-les en 150.000 barrils del seu petroli.

El cru sintètic que fabrica Envion, barrejat amb altres components, es podria vendre com a gasolina, gasoil o fins i tot combustible per a avions.

TELENOTICIES

Amb el mètode d'Envion es podria treure profit de les tones de plàstic que es llencen cada any.