dilluns, 14 de setembre del 2009

El pla de digitalització de les aules arrenca amb retards a Catalunya
Els ordinadors portàtils només han arribat a un centre. Es tracta de l'Institut on Montilla ha fet un discurs sobre l'inici del curs

El pla de digitalització de les aules, una de les novetats del curs que arrenca a Catalunya, ha començat amb mal peu ja que els ordinadors portàtils han arribat avui a un sol centre, encara que la Generalitat afirma que en acabar la setmana n'hi haurà també a tots els que participen en el programa.

L'institut públic IES Milà i Fontanals de Barcelona és l'únic centre de secundària que avui ha pogut iniciar el curs amb els ordinadors portàtils a l'aula, encara que només estrenaran aquesta eina 17 alumnes de primer d'ESO, és a dir, un dels seus tres grups d'aquest nivell. Els disset alumnes d'aquest institut del Raval, al qual assisteix un 90% d'alumnes immigrants, semblaven ja bregats en l'ús de l'ordinador, eina que asseguraven tenir ja a casa.

Acompanyat del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, Montilla ha obert el curs en aquest centre públic del Raval amb un discurs, de la mateixa manera que ho va fer Obama la setmana passada. Montilla ha assegurat que l'educació continua sent una prioritat per al seu govern i ha posat com a exemple, precisament, la substitució dels llibres de text en paper pels digitals.

Tot i la propaganda, els altres 69 centres que voluntàriament s'han ofert per provar aquesta nova manera d'ensenyar hauran d'esperar uns dies per problemes que han sorgit "en el sistema d'adquisició dels ordinadors", que es paguen entre la Generalitat i les famílies, segons han informat fonts del departament d'Educació.

AVUI

Com diria el senyor de l'APM, es de ser inútiles ...

http://us.123rf.com/400wm/400/400/vgajic/vgajic0708/vgajic070800034/1416227.jpg