dijous, 13 de gener del 2005

Quin acudit més bo ...

Un dia més la consellera Tura fa guàrdia a la xarxa viària catalana a la recerca dels conductors que incompleixen les normes. De sobte, per davant seu passa a 210 quilòmetres per hora un cotxe de color molt pelut. Ràpidament surt en la seva persecució. L'atrapa al cap de poca estona i el fa aturar. Quan el conductor abaixa la finestra, s'adona amb estupor que és ni més ni menys que... Joaquim Nadal.
-Quim! Ara entenc per què el cotxe era de color molt pelut. On vas a aquestes velocitats?
-Montse, tinc molta, moltíssima pressa. Hem d'aprovar l'Estatut abans de les eleccions basques del maig i se'ns tira el temps a sobre.
-Tot el que tu vulguis, però són 600 euros de multa i retirada del carnet de redacció de ponències per excés de velocitat estatutària.
-Però Montse...
-Ni Montse ni Tura. I tens sort que no et faig detenir i t'envio a la presó dels preesborranys que ni tan sols es consensuen.
-No, si us plau, això no...
-Doncs va, tira i que no et torni a enxampar mai més.
Al cap d'una estona apareix a 230 per hora un cotxe de color estelada. El condueixen Carod-Rovira, Bargalló i Puigcercós.
-Multa per excés de velocitat, per conduir tres a la vegada i per...
La consellera no pot acabar la frase. Un autobús que porta escrit amb unes gran lletres de color verd-roig-violeta Bus de l'Estatut clava els frens i aconsegueix passar de 280 quilòmetres per hora a zero en deu metres.
-Què, Joan? També molta pressa, oi?
-Montse, com a conseller de Relacions Institucionals, et comunico oficialment que m'estic fent l'Estatut a sobre. No puc perdre ni un minut més. Deixa'm marxar.
-Primer paga. I els tres estelats també.
Tots paguen i se'n van sense protestar. Però la consellera Tura es queda reflexionant... "Carai, sembla que això va de veres". Sense perdre ni un minut es paga 600 euros a si mateixa de multa i s'allunya a 330 per hora mentre crida:
-Estatut, espera'm, que jo també vull sortir a la foto.