dissabte, 8 de gener del 2005

Avui em sento orgullós

Avui em sento orgullós de viure en el món ric. Avui, els nostres governants han decidit que ajudarem el tercer món. Com? Congelant el deute extern dels països afectats pel tsunami.

D'aquesta última frase s'ha de destacar el verb congelar i el nom països afectats. Tampoc cal condonar el deute i ampliar-ho a tots els països perquè si no, estaríem regalant massa calés. I això, en l'actual societat no es pot permetre.


El G-7 congela el deute extern dels països del sud-est asiàtic afectats pels tsunamis
El ministre britànic d'Economia diu que aquesta mesura els permetrà estalviar 4.300 milions d'euros anuals
Els set països més industrialitzats del món, coneguts com el G-7, van acordar ahir congelar el deute extern dels estats del sud-est asiàtic devastats per les onades gegants que va generar el terratrèmol submarí el 26 de desembre passat. En un comunicat fet públic ahir, els ministres de Finances d'aquest selectiu grup van anunciar la seva decisió de concedir als països afectats pels tsunamis la suspensió immediata del pagament dels interessos del seu deute extern. Segons el ministre britànic d'Economia, Gordon Brown, amb aquesta mesura aquests països s'estalviaran uns 4.300 milions d'euros anuals. EL PUNT.