dilluns, 29 d’octubre del 2012

I ara què fem senyor Navarro?

Rubalcaba no comparteix el dret a decidir que proposa el programa del PSC 

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest dilluns que no comparteix amb el PSC la fórmula del dret a decidir del poble català a través d'una consulta legal, encara que ha matisat que en "l'essencial" tots dos partits si estan d'acord: "Catalunya ha de seguir formant part d'Espanya".
Rubalcaba ha fet aquestes declaracions a Onda Cero després que aquest diumenge el PSC aprovés el seu programa electoral per a les properes eleccions del 25 de novembre, en què es recull la seva aposta perquè es reconegui explícitament el dret a decidir del poble de Catalunya a través de una consulta legal, en el marc d'una reforma federal de la Constitució. "No comparteixo la fórmula del dret a decidir, no la comparteixo, i en aquest sentit no comparteixo aquesta part del programa del PSC", ha insistit el líder socialista.
Sobre la reunió de l'Executiva Federal que el PSOE celebra avui vuit dies després de la patacada electoral a Galícia i País Basc i preguntat pel president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, Rubalcaba ha apuntat que ell té "les seves posicions, les expressa i avui ho farà dins de la direcció del partit ", i ha afegit que "mai" li ha dit que vulgui liderar.
Després d'afirmar que cal analitzar el motiu dels mals resultats electorals, ha assenyalat que "el més important és deixar de parlar de nosaltres mateixos", "sortir de la retòrica interna" i "fer els canvis a més velocitat". "La direcció que tinc al cap és la correcta, però cal canviar els ritmes", ha matisat.