diumenge, 21 d’octubre del 2012

Espanya fa 3.000 anys?

L''ABC' proposa, com a "antídot a la invenció de la història", 50 fites "que tot espanyol ha de conèixer" 

El diari 'ABC' proposa aquest diumenge "50 fites de la nostra història que tot alumne espanyol hauria de conèixer". Escollides per l'historiador Fernando García de Cortázar, tenen el propòsit de servir d'"antídot contra la invenció de la història".
El rotatiu fa servir de filó per treure el tema la proposta del primer ministre David Cameron de proposar als escolar britànics que memoritzin a partir del pròxim curs 200 fites claus de la història del Regne Unit. "'ABC' proposa, amb l'ajuda de l'historiador Fernando García de Cortázar, un llistat molt més pretensiós: mig centenar de fites transcendentals en la història d'Espanya".
La cronologia comença amb la "Fundació Mítica de Cadis (1101aC) pels Ibers" i acaba amb la transició. Destaca les Glosses Emilianeses, que "porten al naixement de l'espanyol al voltant de l'any 1000" i també la Guerra Civil.
En aquest capítol destaca que des de la "primavera del 1934, la deriva revolucionària de l'esquerra i la repressió de la revolució d'Astúries assagen un llenç que cobra dimensió aterradora amb la Guerra Civil".


Una mica de rigor històric! Des de quan Espanya existeix el 1.101 aC?