divendres, 15 de juliol del 2011

Dia 3. El sistema educatiu a Austràlia

Avui hem anat amb la Linda a l'Alexandra Hills State High School on treballa (que seria el nostre IES) i hem pogut constatar com és l'educació a Austràlia. Només d'arribar ens han acreditat com a visitants perquè no tinguessim problemes per moure'ns pel centre (de fet, cantàvem una mica perquè tothom va amb uniforme i, encara que sigui hivern, la gent va amb pantalons curts o amb faldilles. En la darrera classe que hem assistit, unes noies es tapaven les cames amb una manta i tot ...). Després d'ensenyar-nos una mica el centre, hem entrat a una aula on s'estava fent matemàtiques. A través del compàs han anat fent angles i el professor ens ha explicat que a Austràlia també hi ha el projecte 1X1 i que l'any que ve s'ampliarà a altres cursos. Tot i això, no era gaire partidari d'aquesta metodologia. Després hem anat al Departament de Llengües on hem pogut esmorzar (de fet, era el seu dinar i pel que he vist més tard, també el nostre) unes galetetes exquisites i un pastís de merenga i fruites. Després d'assistir a una classe de geografia de l'Antàrtida, la darrera hora l'hem passada amb la Linda i els seus alumnes de l'assignatura Ancient History (Història antiga), on els intentava explicar la cultura minoica i que s'ensortissin de fer una línia del temps (el concepte d'escala tampoc el tenen gaire clar a Austràlia).
El que ens ha destacat del High School és que tot és a peu pla, completament diferent dels nostres que són pisos sobreposats. Seria més comparable a un campus universitari amb diferents barracons (tot és prefabricat, no hi ha ni un totxo enlloc) i amb arbres i caminets que ho envolten tot. I una darrera cosa a destacar és que fan assignatures obligatòries d'aprendre a sobreviure com fer mobles de fusta (tauletes o tamborets) i aprendre a cuinar.
Aquest vespre (a dos quarts de set) hem quedat amb la Linda i la Kathryn per anar a sopar i demà ens portaran a l'Australian Zoo a veure, suposo, cangurs i koales.

Pastís de merenga i fruites
Pastissets típics d'Austràlia
La Kathryn i la Linda tallant el pastís, al Departament de Llengües
El High School



Elaboració de taules i tamborets
Aprendre a cuinar

2 comentaris:

Anònim ha dit...

caram, quin pastis de fruites!!! per cert, la taula aquesta de fusta es molt semblant a la que vaig fer jo a 7è o a 8è, pero mes petita!!!

litu

jesús ha dit...

Vam fer una taula de fusta? Nomes recordo la caixa ...