divendres, 2 de novembre del 2007

a veure si és veritat i descobrim qui són els terroristes

El Sindicat Unificat de Policia portarà als tribunals els polítics i periodistes que atiaven la "teoria de la conspiració"


El Sindicat Unificat de la Policia, el majoritari (més de 30.000 afiliats), ha anunciat accions legals contra els polítics i periodistes que mantenen l'anomenada "teoria de la conspiració" en el cas dels atemptats de l'11-M un cop la sentència judicial ha desmuntat aquesta tesi.

Entre algunes d'aquestes persones hi ha el dirigent del PP Ignacio Astarloa o el periodista de la COPE Federico Jiménez Losantos. Segons ha informat el lloc web Telenotícies Catalunya Informació, l'objectiu de les querelles seria defensar els agents que han estat acusats d'encobridors, autors, inductors, còmplices o falsificadors en la investigació dels atemptats.

La sentència dels pitjors atemptats terroristes viscuts a Europa ha descartat que ETA tingués cap relació amb els tràgics fets de l'11 de març del 2004. Es desmunta, així, l'anomenada "teoria de la conspiració", que en els últims anys han alimentat alguns periodistes i polítics.

Un cop coneguda la resolució, el Sindicat Unificat de Policia ja ha avançat que emprendrà accions legals contra els defensors d'aquesta tesi per exigir-los responsabilitats penals per les seves acusacions "injurioses i malintencionades". A part, mitja dotzena de policies també podrien emprendre mesures similars a títol individual.

Acusacions
El SUP ha recopilat retalls de premsa i gravacions en què les persones denunciades acusen agents de col·locar la bomba de Vallecas, d'haver permès l'atemptat, de falsificar proves, de tenir connexions amb ETA o de col·laborar en un cop d'estat.

Entre els possibles denunciats, segons el màxim dirigent del SUP, José Manuel Sánchez Fornet, hi ha, entre d'altres, el dirigent del PP Ignacio Astarloa, secretari d'estat de Seguretat en el moment dels atemptats; el diputat d'UPN-PP Jaime Ignacio del Burgo, escriptor de llibres sobre la conspiració; el periodista d'El Mundo Fernando Múgica, o el locutor estrella de la cadena Cope, Federico Jiménez Losantos. També es presentarà querella contra el que el sindicat defineix com "l'inventor de totes les mentides", Luis del Pino, col·laborador de la COPE, "Libertad Digital" i altres mitjans.

AVUI