dilluns, 6 d’agost del 2007


Evacuen més de 300 persones al Pirineu aragonès arran d'una tromba d'aigua


Més de 300 persones, la majoria d'acampada, les han evacuat, preventivament, al Pirineu aragonès, a Osca, per culpa de la tromba d'aigua que ha caigut a la zona aquesta matinada. Davant la magnitud de la tempesta, i a petició dels mateixos campistes, la Guàrdia Civil ha evacuat 182 persones de diversos càmpings, al terme de Benasc, i 120 més a Bielsa, segons fonts de la subdelegació del govern a Osca. La nit l'han passat en poliesportius. D'altra banda, també ha calgut rescatar quatre persones més, de nacionalitat francesa, atrapades dins un tot terreny, que han estat arrossegades per l'aigua del riu Cinca.
A petició dels campistes mateix, davant la magnitud de la tempesta, la Guàrdia Civil ha evacuat tres grups de 182 persones que estaven acampats a Els Llanos de Senarta, al terme municipal de Benasc, després de la forta tempesta. Segons fonts de la subdelegació del govern a Osca, un comandant de la Guàrdia Civil s'ha posat en contacte amb l'alcalde del municipi i ha activat el pla d'emergència destinat per a aquests casos i ha coordinat el desallotjament dels tres grups de persones: un grup d'escoltes a França, un segon grup de turistes francesos i un altre d'espanyol. A través d'autobusos del servei públic de Benasc, els afectats s'han traslladat al poliesportiu del poble.




Els Llanos de Senarta és una zona d'acampada que hi ha sortint de Benasque i és un dels llocs més concorreguts pels excursionistes que volen fer l'Aneto, el Posets o el Perdiguero, per exemple. Està a cinc minuts de l'Hospital de Benasc i a una mitja horeta llarga del refugi de la Renclusa, punt d'inici de l'ascenció a l'Aneto (3.404 m), cim més alt del Pirineu.


És aquí on vam estar acampats una setmana l'any 2.000, fent l'Aneto i el Perdiguero.