divendres, 3 de febrer del 2006

Més d'un 20% d'usuaris a Europa fan servir el Firefox

Segons un estudi elaborat per l'empresa francesa Xiti el navegador Firefox és utilitzat per més un 20% d'usuaris a Europa. L'estudi es basa en una mostra de 32,5 milions de visites que van ser analitzades durant el transcurs del dia 8 de gener del 2006.

Finlàndia amb un 38.4% d'usuaris, Eslovènia amb un 35.5%, i Alemanya amb un 30.4% són els tres estats europeus amb un índex més alt d'ús del navegador Firefox segons aquest estudi.

La comunitat Firefox a través d'iniciatives com ara l'SpreadFirefox ha dut a terme tot un seguit d'accions per augmentar-ne la difusió: cartes recomanant-ne el seu ús a escoles i empreses, col·lectes per incloure anuncis a mitjans de comunicació o material per explicar-ne la funcionalitat als nous usuaris.

Pel que fa al web de Softcatalà, els usuaris del Firefox estaven el desembre passat al voltant del 16% i els del Mozilla sobre un 33%.

Els programes del projecte Mozilla traduïts al català, incloent-hi el Firefox, es poden baixar des del web de Softcatalà, on es pot consultar molta informació quant a aquest projecte, així com trobar-hi ajuda, connectors addicionals, i referències a altres llocs d'interès, com ara Mozilla Europa.