dijous, 22 de desembre del 2005

L'Assemblea francesa legalitza l'intercanvi de fitxers per internet P2P

L'Assemblea francesa ha legalitzat anit l'intercanvi de fitxers a través dels sistemes 'peer to peer' (P2P), els que fan servir webs com Bittorrent, emule i Kazaa. Aquests sistemes permeten de descarregar música, vídeos i tota mena de fitxers de franc. L'Assemblea debat aquests dies un projecte de llei sobre drets d'autor i societat de la informació. Doncs bé, d'una manera inesperada i per majoria simple, anit s'ha aprovat aquesta esmena.

L'aprovació d'aquesta esmena, per 30 vots a 28, s'ha fet a altes hores de la nit, quan molts diputats ja havien deixat la cambra parlamentària. El ministre de Cultura, Renaud Donnedieu de Vabres (UMP), s'havia declarat contrari als sistemes P2P perquè violen, segons que diu, els drets d'autor de productors i artistes. El partit socialista ha aplaudit el resultat final de l'aprovació, tot i ésser més partidari d'un sistema de 'llicència global', que consistiria a pagar una quota per les descàrregues d'internet. A aquesta opció, també hi donen suport alguns diputats de l'UMP, de centre-dreta.

El govern té previst de sol·licitar, avui a la tarda, una segona deliberació d'aquesta esmena per impedir que es legalitzin definitivament aquests intercanvis d'arxius.

VILAWEB

O sigui, que els seguidors de l'emule ja podem anar pensant en altres maneres ...