dimecres, 28 de desembre del 2005

La muralla de Girona, exposada en una web

Al portal de l'Ajuntament de Girona, s'hi acaba d'incorporar una exposició virtual de fotografies de la muralla de la ciutat. En total, noranta-quatre, fetes entre els anys 1877 i 2002 i fornides pel Centre de Recerca i Difusió de la Imatge. L'exposició consta de sis parts: la ciutat fortificada, l'enderrocament, l'abandonament de la dècada dels quaranta i cinquanta, el barraquisme, la recuperació d'un paisatge i dues imatges panoràmiques.

La pàgina, molt elegant i eficaç, conté textos que expliquen cada fotografia i una cronologia de la construcció, i de la reconstrucció, de la muralla. No és pas l'única exposició virtual que ofereix ara mateix el portal de l'ajuntament gironí, ans se n'hi poden veure tres més: 'Dalí vist per Narcís Sans', 'Girona: primeres mirades' (a base dels gravats que constitueixen el primer referent iconogràfic de la ciutat) i 'Girona: les imatges del segle' (un recull de les millors instantànies del segle XX).

VILAWEB


I quina és la notícia? Deixant de banda que es tracta de la muralla de Girona, al final de la notícia fa esment d'altres exposicions virtuals. I quina és la primera que diu? Sííííííí, la de Salvador Dalí. Aquella en què hi vaig treballar jo durant les pràctiques al CRDI. D'això ja en fa un any i mig ... Si voleu recordar-la, cliqueu aquí.