dimecres, 28 de novembre del 2012

Colze o mugró? Facebook la pifia.

Facebook fa el ridícul al confondre un colze amb un pit

El puritarisme de la coneguda xarxa social de Mark Zuckerberg arriba fins a extrems que voregen el ridícul. Encara que no és la primera vegada que Facebook esborra una foto "pel seu alt contingut sexual" --vegeu les imatges de mares alletant els seus fills o fins i tot de dones mastectomitzades que ja han estat censurades en altres ocasions--, l'últim exemple que han protagonitzat els inquisidors de la xarxa provoca, com a mínim, un somriure.

La broma de la banyera

En aquest cas, en realitat, tot formava part d'una broma. El bloc Tumblr (Theories of Deep Understanding of Things) es va proposar deixar en evidència Facebook. Per a això, va pujar al seu mur la foto d'una noia rossa en una banyera amb els braços que sobresurten. Així, vist ràpid, es podria arribar a creure que el que sobresurt de l'aigua no és un colze sinó un pit i un rosat mugró. I això és el que van veure els censors de Facebook, que ràpidament van vetar la imatge i li van enviar un avís al propietari de la web advertint-li que aquella instantània vulnerava les normes bàsiques de Facebook.
Va ser aleshores que el responsable del bloc va escriure: "Els moderadors de Facebook no distingeixen un colze d'un brut, perillós i ofensiu mugró".
La broma ha circulat viralment i Facebook, vermell de la vergonya, ja s'ha disculpat amb el propietari de Tumblr.