dimarts, 19 de juny del 2012

Tastet de vins i d'oli a La Vinyeta ... i final de dia a Cadaqués

Aquest diumenge vam fer el que feia temps ja havíem dit que volíem fer però que mai s'acabava de concretar. Aprofitant una altra trobada anterior, vam decidir que aquest diumenge aniríem a Mollet de Perelada a fer un tastet de vins i d'olis al celler La Vinyeta. Abans del tastet, però, vam fer un esmorzar al mateix celler amb pa amb tòmaquet i embotits, patès i formatge i un parell d'ampolles de vi blanc i negre HEUS.

Després de l'esmorzar, vam començar una ruta per les vinyes mentre ens anaven explicant la història i evolució del celler. Amb un sol de justícia i uns paraigües vermells molt monos, vam anar veient els tipus de vinyes i també les oliveres amb què fan l'oli.

Un cop tornats al celler, vam poder catar les varietats d'HEUS, LLAVORS, SOLS (garnatxa) i l'OLI FOSC que fan. Però només ens van deixar veure l'ampolla de PUNT I A PART i no beure-la. Una llàstima.

Més tard vam anar cap a Sant Climent Sescebes a dinar i, després de visitar un parell d'oliveres més que centenàries, vam acabar arribant a Cadaqués i veient com passava la tarda a una petita cala on les oliveres arribaven arran de mar.

Un diumenge ben profitós.