diumenge, 3 de juny del 2012

I dubto que sigui l'únic cas ... a Grècia ja ho van detectar fa un parell d'anys

Detingut un matrimoni per cobrar 13 anys la pensió d'un difunt

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Cervelló (Baix Llobregat) un matrimoni acusat d'haver estafat a la Seguretat Social més de 137.000 euros en un període de 13 anys, temps durant el qual han falsificat presumptament la firma d'un difunt per anar cobrant la seva pensió.
Segons ha informat la policia autonòmica, els detinguts són María Elena T. P., de 67 anys, que regentava el geriàtric on va morir el pensionista, i José Patricio Avelino R. L., de 69, tots dos de nacionalitat xilena, als quals la policia imputa un delicte d'estafa, i a ella, a més, un de falsificació documental i usurpació d'estat civil, ja que era ella la que falsificava la firma de la persona difunta.
La detenció va tenir lloc la setmana passada en el moment en què el matrimoni es disposava a cobrar la mensualitat de la pensió, com cada mes, en una oficina bancària de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Nascut el 1916

La investigació policial va començar el mes d'abril per una denúncia del Jutjat de Pau de Cervelló, que va sospitar de l'actitud d'una dona que es va presentar per sol·licitar una fe de vida d'un home nascut el 1916.
La policia va descobrir de seguida que l'home de qui havia sol·licitat el document de fe de vida havia mort el 1998 en un geriàtric de Vallirana (Baix Llobregat) que regentava la detinguda.
Segons la policia, la dona hauria aprofitat la seva situació professional per cometre irregularitats amb la documentació del difunt i poder cobrar la seva pensió, que era de 748 euros al mes.

Avi substitut

Així, 10 anys després de la seva defunció, el 2008, la dona va empadronar el difunt al seu domicili de Cervelló. Per cobrar la seva pensió, la detinguda es presentava cada mes a l'oficina bancària amb una autorització firmada pel difunt.
Quan li sol·licitaven la presència del titular del compte bancari, la detinguda al·legava sempre, segons els Mossos, que era un home molt gran i que tenia problemes de mobilitat, i per això era ella qui es desplaçava per cobrar-li la pensió en el seu nom.
Fins i tot en alguns casos, la policia creu que la dona es va fer acompanyar a l'oficina bancària per algun avi que feia passar pel beneficiari de la pensió. Després de ser posats a disposició judicial, els dos detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.