dimarts, 5 d’octubre del 2010

Que en vagin parlant ...

Corbacho arremet contra l'independentisme

El número tres de la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya, Celestino Corbacho, ha advertit a les formacions independentistes que no escolleixin “camins cap al desconegut ni dreceres que portin a la confrontació, la ruptura i el retrocés social”.

L'encara ministre de Treball espanyol ha fet aquestes declaracions en la seva conferència d'avui al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, on també s'ha preguntat si seria possible “desconnectar” econòmicament el Principat del mercat espanyol. Corbacho ha admès que “potser sí”, però ha assegurat que l'independència no és la via per al progrés econòmic de Catalunya sinó que pot abocar-la a un “divorci traumàtic” amb Espanya i a l'“aïllament”.

Per això, el ministre ha defensat el projecte del PSC enfront els d'altres partits amb posicions sobiranistes. Així, ha manifestat que el seu partit respecta les postures dels qui defensen democràticament l'autodeterminació, però que aquesta no és “de cap manera” el projecte dels socialistes catalans.

AVUI

M'agrada que parlin de la independència ja que significa que anem pel bon camí. Ara, juraria que en Corbacho ha dit en algun moment que la separació no seria pacífica. Però no ho llegeixo en les declaracions.