divendres, 26 de maig del 2006

L'ou o la gallina? Doncs serà l'ou

Un científic, un filòsof i un avicultor resolen el dilema de l'ou i la gallina

Un científic, un filòsof i un avicultor creuen haver resolt, per fi, una de les més velles i populars endevinalles de la humanitat, la de què va ser abans, l'ou o la gallina. La resposta inequívoca donada pels dos pensadors i el granger és que va ser abans l'ou, segons informa avui el diari britànic The Times.

En resum, aquest és el seu argument: el material genètic no es transforma durant la vida de l'animal, i per això la primera au que en el transcurs de l'evolució es va convertir en el que avui anomenem una gallina va existir primer com a embrió a l'interior d'un ou.

Tots tres, d'acord

El professor John Brookfield, especialista de genètica de l'evolució de la Universitat de Nottingham (Anglaterra), a qui es va plantejar l'endevinalla, va dir que la cosa per ell estava absolutament clara. L'organisme viu a l'interior de l'ou tenia el mateix DNA que l'animal en què després es convertiria, i per això "la primera cosa viva que podem qualificar sense por d'equívocs membre d'aquesta espècie és el primer ou".

David Papineau, un especialista en filosofia de la ciència del King's College de Londres, ha coincidit amb el seu col·lega: el primer pollastre va sortir d'un ou, i és un error pensar que el primer ou de gallina va ser un mutant produït per pares d'una altra espècie. "És un ou de gallina si al seu interior porta un pollastre", ha dit Papineau, que ha comentat, en pla hipotètic: "Si un cangur pongués un ou, i en sortís un estruç, l'ou seria d'estruç i no de cangur".

El diari cita Charles Bourns, granger i president d'un organisme del sector avícola, que també ha contribuït al debat: "Els ous ja existien abans que naixés el primer pollet. És clar que potser no tenien l'aspecte dels d'avui", ha dit.

EL PERIODICO

1 comentari:

Anònim ha dit...

La resposta més amena, segurament, és la que es dóna des de fa anys en cercles, no de científics sinó de filòsofs és:

"Primer va ser l'ou, però no era de gallina".