dissabte, 7 de gener del 2006

PSC: a quin costat de la taula?

Més enllà de la gran decisió de si cal acceptar un Estatut molt descafeïnat, ens volem centrar en un aspecte que ens resulta increïble, inversemblant i indigne, i que ningú ha destacat: el costat de la taula on se situen els socialistes catalans.

Com és que els representants del PSC se situen al costat dels negociadors del PSOE i en contra dels negociadors catalans?

Com és que el primer secretari del PSC, Montilla, fa costat a la inacceptable proposta de finançament del ministre Solbes en contra dels criteris defensats per CiU, ERC i ICV? I Iceta, què hi fa al costat de les retallades del PSOE? Així es defensen els interessos dels ciutadans de Catalunya? Això és un partit catalanista? Com pot restar callat el president de la Generalitat davant d'aquest vergonyós espectacle?

Malauradament, el socialisme català vol donar la imatge de PSC però els fets són de PSOE, de federació catalana del PSOE. I els catalanistes que queden en aquest partit, són una minoria, amb més càrrecs que representativitat. Qui ho dubti, que estigui alerta: amb qui estaran els diputats socialistes catalans a l'hora de la votació, amb el PSC que va aprovar el projecte d'Estatut o amb el PSOE que el retalla? Esperem la resposta i tant de bo que m'equivoqui.

Joaquim Colominas i Ferran

AVUI