dissabte, 21 de gener del 2006

Estupor per la decisió de l'Audiencia Nacional d'aturar el retorn dels papers de Salamanca

La Sala del Contenciós Administratiu de l'Audiencia Nacional ha ordenat aquesta nit que els papers de la Generalitat incautats durant la Guerra Civil i que són a Madrid, teòricament de tornada, s'aturin en aquesta ciutat espanyola i no viatgin de moment fins a Barcelona. La paralització del procés de retorn ha causat estupor entre la classe política catalana a qui ha agafat per sorpresa. La decisió serà revisada en una nova reunió dimarts.

Tot i que estava previst que els magistrats no adoptessin cap decisió sobre el recurs presentat pel Consistori salmantí fins a dilluns que ve, finalment es van reunir aquesta mateixa tarda a deliberar en relació amb la mesura cautelar sol·licitada en el recurs.

Al final de la reunió, els jutges van acordar per unanimitat admetre l'argument de l'advocat de l'Ajuntament de Salamanca que el trasllat dels documents s'havia realitzat prescindint del procediment previst per la llei per a això. La mesura es mantindrà almenys fins a dimarts que ve, dia en el qual s'ha fixat una vista en la qual el representant del Consistori i l'advocat de l'Estat, en representació del Ministeri de Cultura, exposaran les seves al·legacions en contra o a favor del trasllat de documents, respectivament.

Després de l'esmentada vista, prevista per al dimarts a les onze del matí, es podrà aixecar o mantenir la paralització del trasllat. La decisió s'adoptarà després de determinar si el canvi d'ubicació dels documents s'ha dut a terme complint la llei o no.

Els magistrats que han adoptat la decisió de paralitzar el trasllat són el president de la Secció Setena del Contenciós, José Luis López Muñiz, que ha estat el ponent de la resolució dictada, i els jutges Begoña Fernández Dozagarat, Jaime Alberto Santos, Isabel Reza Gómez i María Dolors de Alba Romero.

Tot i això és de destacar que el president de la Sala del Contenciós Administratiu de l'Audiencia Nacional, responsable per tant de la seva organització i funcionament és Carlos Lesmes, estretament vinculat al PP i que havia estat director general de relacions amb la justícia durant el govern de José Maria Aznar.


VILAWEB

2 comentaris:

Anònim ha dit...

28 de enero, San Julián de Cuenca y San Lesmes

Anònim ha dit...

San Cosme y San Damian, los no cobradores