dilluns, 13 d’agost del 2012

V Cursa del Fau de Maçanet de Cabrenys

Ahir vaig fer la meva tercera cursa de muntanya (després de Sant Martí Vell i de Pals) i ha estat la més dura. Només veient el perfil altimètric (800 metres de desnivell positiu només en els 11 primers quilòmetres) ja ho feien predir.

La sortida era a les 8 del matí i una estoneta abans ja ens trobem amb en Carles, l'Àngel i en Galderic. Quatre representants del nostre municipi que encara es veuria augmentat per més gent. Recollida de dorsal i samarreta tècnica sense mànigues (a veure si es posen de moda aquest tipus de samarreta i variem una mica !!!)

A les 8 en punt, sortida. Els dos primers quilòmetres són asfaltats i tiren cap avall. Per tant, encara haurem de pujar més! El tercer i quart quilòmetre ja comencen a tirar amunt i el ritme es va alentint fins als 7m30s. A partir d'aquí, encara més. El cinquè quilòmetre el faig íntegrament caminant a un ritme de més de 13 minuts. No és que sigui només pujada, és que quines pujades! Fins el quilòmetre 11, un cop passat l'ermita del Fau, tot tira amunt. El quilòmetre 10 l'he passat amb 1h20m, a un ritme de 8'! A partir d'aquí, tira més o menys avall però per camins tècnics (molta pedra i arrels) que tampoc fa que puguis augmentar gaire la velocitat. A més, els tres darrers quilòmetres són alternances de pujades i baixades i les cames ja no estan per gaire trots. Finalment, gairebé 21 quilòmetres en 2h40m, a un ritme general de 7m37s i un desnivell acumulat de més de 1.600 metres.

Us deixo l'enllaç del wikiloc i quan hi hagi les fotografies, ja les penjaré.