dimarts, 14 d’agost del 2012

Carros de Foc. Dia 1. D'Ernest Mallafré a Colomers

Ens llevem ben d'hora i a les 7 en punt esmorzem. Cafè, torrades amb mermelada, coca, magdalenes i pa per agafar forces i mitja horeta més tard, comencem els Carros de Foc. En poc més de 15 minuts arribem a l'Estany de Sant Maurici. Aquí agafem una pista per on hi pugen els taxis que ja no deixarem fins al refugi d'Amitges. Després de passar pels estanys de Ratera i de Cabana, arribem al segon refugi en poc menys d'una hora i mitja. Aquí ens adonem que els horaris que marcaven a la web els seguirem sempre per la part baixa.

Deixem el refugi d'Amitges i anem pujant cap al Port de la Ratera direcció refugi de Saboredo. Un cop a dalt, deixem el GR11 i girem fins al refugi, que hi arribarem en poc més de tres quarts d'hora. En 3 horetes i 10 minuts ja érem a Saboredo. El sol ja comença a apretar i enfilem una de les darreres pujades del dia, la del coll de Sendrosa. Més dura que la pujada serà la baixada. És força llargueta i avorrida i no arribes mai al refugi de Colomers. Finalment, després de 5h30m i de gairebé 16 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 1.600 metres, arribem al final de la nostra primera etapa.

Un cop al refugi, el ritual de sempre. Dutxa (d'aigua freda), rentar la roba i estendre-la al sol i fer sobretaula, tertúlia o lectura fins a l'hora de sopar, que sempre sol ser cap a les 7 de la tarda. Aquí, a Colomers, l'esmorzar serà a les 7.30 del matí, com si fos un hotel.

Us deixo algunes fotografies i l'enllaç del wikiloc, així com un mapa amb la ruta feta.

El mapa de la ruta del primer dia. La ruta correcta segueix el color verd un cop s'és al Port de Ratera
 L'estany de Sant Maurici i els Encantats, a primera hora del dia
 Pujant cap a Amitges per la pista
 El refugi d'Amitges


 El refugi de Saboredo
 La presa de Colomers, amb el refugi al fons