dimecres, 3 de febrer del 2010

a veure si els pares s'adonen que també tenen uns drets

Multa a uns pares per les campanes del seu fill

Un jutjat de Barcelona va condemnar ahir uns pares a una multa de 700 euros per no portar el seu fill a l’institut del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) on estudiava, segons va informar ahir l’agència ACN. És una de les primeres sentències judicials d’aquestes característiques que es dicten a Catalunya. Els progenitors van fer cas omís dels requeriments del centre escolar i també dels ­serveis socials perquè obliguessin el seu fill, de 15 anys, a anar a classe.
El judici no es va arribar a celebrar, ja que la fiscalia i els advocats de la família van arribar a un acord abans de la vista perquè els imputats reconeguessin els fets a canvi que l’acusació pública substituís la pena de presó que inicialment reclamava per una multa de 700 euros. A l’acceptar els progenitors aquest acord, la vista va ser un tràmit.
Salvador E. i la seva dona estaven acusats d’un delicte d’abandonament de família, ja que reiteradament van permetre que el seu fill adolescent no anés a l’institut al barri de Sant Cosme, on l’absentisme escolar és un greu problema.
Segons van explicar ahir els professors, el noi va començar a no anar a classe a primària, però quan va arribar a l’institut la situació va empitjorar i pràcticament no anava a classe. Després d’intentar dialogar amb els pares, es va comunicar l’assumpte als serveis socials municipals i als de la Generalitat. Quan es va constatar que el problema no es resolia, l’Administració va remetre l’expedient a la Fiscalia de Barcelona, que, al seu torn, va presentar una denúncia contra els pares.

EL PERIODICO


http://www.2001tya.com/images/campana4.jpg