dissabte, 14 de novembre del 2009

El número dos d'ERC al Parlament serà una dona

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va dir-li no a Carod per ocupar el segon lloc a les llistes al Parlament. I no serà un home qui ocupi aquest lloc, sinó una dona. Així es pot interpretar el compromís del secretari general d'ERC, Joan Ridao, que vol "donar una entrada real de les dones en la política", incorporant a la futura llei electoral les llistes cremallera. Aquest sistema garanteix l'accés de les dones als llocs destacats de les institucions catalanes, estatals i europees, intercalant dones i homes en els deu primers llocs de la llista.
Ridao, que ha apuntat que sembla que als dos partits majoritaris ara els hi hagin "agafat les presses" per tirar endavant la Llei electoral, ha considerat que cal "aprofitar aquest context i aquesta crisi com una oportunitat per modificar aquesta llei". Per al republicà, la Llei lectoral ha de servir per aproximar l'elector a l'elegit, perquè hi hagi una relació directa entre vots dels partits i representació parlamentària i fer compatible la representació homogènia i equilibrada dels partits en tot el territori.

AVUI

Ja hi tornem a ser. Qui ha d'estar a les llistes, aquell que s'ho mereix per la feina ben feta i pel treball que fa o per ser part d'una quota? Això és acostar la política als ciutadans? Volem gent seriosa i honrada, no que compleixin quotes.

http://eltamiz.com/wp-content/uploads/2007/11/cremallera.jpg