dilluns, 10 d’octubre del 2005

Un avió militar realitza un aterratge d´emergència a l´aeroport de Girona


Un avió militar de transport de tropes va fer ahir un aterratge d´emergència a l´aeroport de Vilobí d´Onyar perquè tenia el tren d´aterratge encallat. El pilot i els tres paracaigudistes van resultar il·lesos.

L´avió militar, una versió petita del gran avió de transport Hèrcules, va sortir ahir de la base aèria de Getafe en direcció a l´aeròdrom d´Empuriabrava, on tres paracaigudistes anaven a realitzar salts. Segons sembla, en el moment d´aterrar a la localitat altempordanesa, el tren d´aterratge va tocar una tanca, es va rebentar una roda i es va encallar.
Davant la impossibilitat de fer un aterratge d´emergència perquè no hi havia bombers a l´aeròdrom d´Empuriabrava, el pilot va sol·licitar permís per prendre terra a Vilobí, on sí hi ha efectius d´emergència.
El dispositiu es va activar cap a les cinc de la tarda. Els bombers van dipositar a la pista d´aterratge un capa de dos metres d´espessor d´escuma-laca en 300 metres de la pista. L´avió va iniciar la maniobra d´apropament i aterratge pel costat sud de l´aeroport, al contrari de com es fa normalment, que és pel nord.
El fet que aquest model d´avió de transport de persones sigui molt lleuger i estigui propulsat per hèlices va permetre que l´aeronau realitzés tota la maniobra planejant, cosa que reduïa la velocitat. La perícia del pilot va fer la resta: l´avió va aterrar de panxa sobre la capa d´escuma i va lliscar fins a parar-se, no hi va haver ferits i la nau no va sofrir danys importants.

DIARI DE GIRONA