dimecres, 12 d’octubre del 2005

12 d'octubre, dia de la hispanitat, dia de la raça


"12 d'octubre, dia de l'Hispanitat? dia de la raça? o més bé dia de la intolerància?, dia de les associacions feixistes?

Segons la història, un 12 d'octubre de 1492 tres vaixells procedents de la península ibèrica, comandats per un tal Cristòfol Colóm van arribar a un continent desconegut per ells, però no un continent nou, com volen fer creure, un continent tan vell com Europa o els altres continents que componen el planeta i que estava habitat per milions de persones. Els primers temps semblava que no va haver-hi problemes, però més tard els invasors van intentar imposar les seves costums i la seva cultura per la força sense respectar la cultura dels habitants d'aquelles terres (de la seva terra). És quan van començar els enfrontaments i que van durar alguns segles. És aqui on va començar el més gran genocidi de la història de la humanitat, eliminant sistemàticament tribus senceres d'indígenes (que nosaltres anomenem indis).

I els genocides van ser sobretot espanyols i anglesos, moltes vegades tractant de salvatges als reprimits, que l’únic que feien era defensar la seva terra, defensar la seva història i cultura i defensar-se ells mateixos i els seus habitants. Per desgràcia encara continua en alguns llocs, com ara Chiapas per part del govern mexicà, descendents d'aquella cultura que van portar des de alguns llocs de la península ibèrica.

Però el més humiliant és que els descendents d'aquells imperialistes celebren aquest dia com a festa nacional espanyola i diguin dia de la Hispanitat, trepitjant encara més els milions de víctimes comeses per aquells genocides.

Per això nosaltres no tenim res a celebrar, i menys aquí, on hem hagut de patir els últims anys una de les més grans convocatòries feixistes de tot l'estat, on s’exalten els discursos xenòfobs, racistes i d'incitació a neteja ètnica i a l'odi racial. Cosa que no podem permetre més.

Jo personalment com a festiu l’únic que tinc respecte aquest dia és la diada tradicional dels meus amics aragonesos. I pels creients, el dia de la Mare de Deu del Pilar. Només."