dijous, 20 d’octubre del 2011

La fi d'ETA

ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada

L'organització armada basca ETA acaba d'anunciar que 'ha decidit el cessament definitiu de la seva activitat armada' (vídeo). A través d'un comunicat (català, anglès, éuscar) remès a Gara tres dies després de la Declaració de Sant Sebastià. Comunica que ha pres la decisió històrica com 'un compromís clar, ferm i definitiu de superar la confrontació armada'. Amb aquest objectiu, fa 'una crida als governs d'Espanya i França per obrir un procés de diàleg directe destinat a solucionar les conseqüències del conflicte'.


http://img01.lavanguardia.com/2011/10/20/La-organizacion-terrorista-ETA_54232723335_54028874189_594_182.jpg

A veure si aprofiten aquesta oportunitat històrica per aconseguir acabar amb aquesta lacra. Que els polítics no la caguin un altre cop. Però et deixa un malestar general que ETA no parli en cap moment de les víctimes que ha provocat i sí, en canvi, dels etarres que han "perdut".
Pel que fa a les reaccions, a 8TV ha sortit en Carlos Iturgáiz, eurodiputat del PP i expresident dels populars bascos, dient que aquest manifest no tenia cap mena d'importància. Minuts després ha sortit Mariano Rajoy congratulant-se per la notícia. Que es posin d'acord.

1 comentari:

albert ha dit...

Que no parlin de les víctimes que han deixat?això no ho poden fer... ja que s'ha d'entendre en un context que dins mateix del que és ETA hi ha diferents opinions, i ara per primer cop en molt temps, guanya per majoria, la del braç polític, i deixar a tothom content, costa molt....
Perquè tot vagi cap a millor, ara caldria l'acostament dels presos i sobretot l'alliberament de l'Otegi, i llavors, a esperar les eleccions de l'any vinent, on arrassaràn.I més, si el govern del PP no fa això, que no ho farà!!!