dilluns, 5 d’abril del 2010

XXXII Marxa de Bellcaire d'Empordà

Des de fa 32 anys, el dilluns de pasqua se celebra a Bellcaire d'Empordà la marxa del xino xano i cames ajudeu-me. Des que tinc estadístiques fiables (1992), he fet aquesta marxa 11 cops. Malgrat això, des del 2002 que no hi anava. Per tant, entre 1992 i el 2002 només hi vaig faltar el 1995.

A diferència d'altres curses, cada any canvien el recorregut (tot i que, evidentment, en van repetint algun cada certs anys) i això ens ha permès descobrir infinitats de racons i petits nuclis de població: Bellcaire, Ullà, Verges, L'Escala, Albons, Tor, La Tallada d'Empordà, Marenyà, el parc de Sobrestany ...

Avui, el recorregut s'enfilava cap a la Tallada i Tor i, els que feien la llarga arribaven fins a Albons. He decidit per la curta (12'2 quilòmetres) i no la llarga (19 quilòmetres) perquè en les següents setmanes tinc importants cites atlètiques, començant aquest diumenge per la cursa Ciutat de Girona que organitza Esports Parra.

Arribava a Bellcaire abans de dos quarts de vuit amb un fred destacat. El cotxe em marcava tant sols 3 graus. Inscripció, cafè de rigor al mític local social de Bellcaire, escalfament i, a les 8 en punt, sortida. Que la féssim corrents érem poquets, i tant sols començar he vist que anava en tercera posició. El primer quart d'hora tenia les mans congelades ja que he sortit amb màniga curta però al final ho he agraït ja que el sol escalfava. La Tallada d'Empordà i Marenyà són els dos primers pobles que hem trobat, en un recorregut força planer que només s'alterava quan havíem de salvar el desnivell de la nova carretera que comunica Corçà amb Figueres. En l'avituallament a Marenyà, he vist com els dos corredors que tenia al davant feien la llarga i, per tant, m'he posat al capdavant de la cursa curta. Tor i la seva Devesa ens ha permès veure ja Bellcaire un altre cop i el Montgrí entelat per una fina boirina. Pujada fins al castell i arribada un altre cop al local social amb un temps de 55m05s, a un ritme de 4m31s el quilòmetre.

I diumenge que ve, després del clàssic Madrid-Barça, a per la cursa de l'Esport Parra per intentar rebaixar el meu millor temps en 10 quilòmetres.