dimarts, 19 de gener del 2010

La Universitat de Cambridge sosté que córrer habitualment millora la memòria

Un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i l'Institut Nacional per a l'Envelliment de Maryland (EUA) ha revelat que córrer de manera regular millora la memòria, informa el diari The Guardian.

L'estudi, liderat per Timothy Bussey, neuròleg del centre docent britànic, va comparar la capacitat de memorització d'un grup de ratolins que corrien una mitjana 24 quilòmetres diaris en una roda, amb un altre grup que no ho feien.

Doble d'encerts

Quan es va sotmetre els rosegadors a un test de memòria, en què rebien una terròs de sucre si tocaven amb el morro un quadrat al costat esquerre de la pantalla d'un ordinador, i no eren recompensats quan en tocaven un altre situat al costat dret, el primer grup va tenir el doble d'encerts que el segon.

Aquest examen es podria considerar l'equivalent a un test en què es demanés a una persona que recordés què va mejar per sopar la dues nits anteriors, o on va aparcar el cotxe diferents dies.

També es va observar que els ratolins que corrien havien desenvolupat fins a 6.000 noves neurones per mil·límetre cúbic en una zona de l'hipocamp, regió cerebral responsable del record.

Més sang i més hormones

L'increment del flux sanguini al cervell o l'augment de les hormones que propicia l'exercici podrien ser les causes d'aquest augment, segons els investigadors.

EL PERIODICO