dijous, 21 de gener del 2010

catalans, valencials i illencs, cada cop més separats. No ens acabarem reconeixent.

L'Avui deixa de repartir-se en paper al País Valencià i a les Illes

Valencians i mallorquins opinen sobre la retirada dels quioscos del diari barceloní · Lamenten la decisió de l'empresa editora i demanen que s'ho repensi

El diari Avui ha deixat de distribuir-se aquesta setmana a les Illes i al País Valencià; també a Madrid. Tenint en compte que ja fa molt que no es reparteix formalment a Catalunya Nord, ara l'Avui de paper solament es troba als quioscos del Principat. La nova empresa editora del diari, Hermes Comunicació SA, editora també del diari El Punt, ha pres aquesta decisió adduint motius econòmics. 'No és una decisió periodística, sinó d'empresa, una decisió que no hauríem volgut haver de prendre mai', explica a VilaWeb Xevi Xirgu, director del diari.

'No podem amagar que és una decisió dura i complicada i l'única cosa que podem demanar des de la redacció és comprensió, en un context de crisi com el que vivim', diu Xirgu, que explica que un dels objectius de l'empresa editora és de reduir tan ràpidament com sigui possible els cinc milions d'euros de pèrdua anuals del diari. A més, diu, l'empresa s'ha proposat de no portar a terme l'ERO previst per la direcció anterior, i de no fer-ne cap, si més no durant el 2010. En aquesta situació 'cal prendre moltes decisions difícils i la distribució de quatre-cents diaris entre les Illes, el País Valencià i Madrid era una línia insostenible'.

L'Avui ha informat per carta a tots els subscriptors afectats i els ha ofert la possibilitat de rebre el diari per correu tradicional, cosa que implica rebre'l amb dos dies o tres de retard. Xirgu també ha recordat que tots els lectors poden continuar llegint el diari des d'internet.

VILAWEB


http://www.gastroteca.cat/content/imgs/campanyas/logo_avui.jpg