dissabte, 12 de novembre del 2005

Le Front de Libération des Nains de Jardin (FLNJ)



El Front de Libération des Nains de Jardin (FLNJ) es defineix com una organització no lucrativa que pretén retornar la llibertat als nans de jardí. Tot va començar a França el 1996, però avui els tentacles de l'organització han traspassat fronteres. Ja no es limiten a França sinó que s'han estès a Espanya, Alemanya, els Estats Units o el Canadà. Ni la ministra de Justícia de França està fora de perill ja que el seu jardí també va ser assaltat, encara que el desenllaç va ser més aviat dramàtic per al FLNJ. La policia va tallar el carrer i els antidisturbis van envoltar la vivenda. No cal dir que la sorpresa dels agents va ser majúscula quan van veure que no eren terroristes.

La veritat és que el Front de Libération no deixa de ser un grup de delinqüents, encara que poden caure simpàtics. Què els porta a actuar així? No se sap. Són producte del món confús en què vivim, on resulta difícil diferenciar la veritat de la mentida, la fantasia de la realitat. Faltats d'uns valors que serveixin de referència, recuperen l'esperit infantil, el dels dies feliços en què la Blancaneus era real, i apliquen la vella moral a la dura realitat. Tanta bondat i bellesa no podia ser certa, però no ho han pogut superar. Tanmateix, s'hi agafen com nàufrags a un tauló de fusta i porten el somni a les últimes conseqüències.

Si els volen alliberar tots tindran molta feina. Al Regne Unit i a Alemanya hi ha museus i parcs on s'exposen milers d'exemplars. Sumats els de tot el món occidental i el Japó, els exemplars són uns cent milions. També n'hi ha un a l'Antàrtida, fent companyia a uns científics nord-americans. Això sense comptar els que es fabriquen a diari. Per crear un nan de plàstic es necessiten només vuit minuts.

I per si la quantitat no fos poca, hi ha una organització alemanya que els dificultarà la feina. Són, com si diguéssim, la resistència, la IVZG. Es dediquen a protegir els nans de l'abús i el crim, la qual cosa vol dir que d'una banda lluiten contra la fabricació de nans que no respectin la tradició germànica i, de l'altra, lluiten contra la ridiculització dels nans que perpetren grups com el FLNJ.